X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Schab z rusztu

Składniki

  • 500g schabu wieprzowego
  • 200ml oleju
  • 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 200ml czerwonego wina

Sposób przyrządzania

Mieszamy zioła i sól z olejem. Schab kroimy na 6 porcji i marynujemy w naszej miksturze. Wstawiamy do lodówki najlepiej na 24h. Po tym czasie układamy na blaszce, podlewamy czerwonym winem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 40 minut. Przed ułożeniem na blaszce możemy grillować mięso, jeśli mamy możliwość.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również