X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Wieprzowina w porach

Składniki

  • 1 kg wieprzowiny, polędwiczki
  • 1,5 kg porów
  • 2 duże drobno pokrojone cebule
  • 1 filiżanka oliwy
  • 1,5 filiżanki soku pomidorowego
  • sól,pieprz

Sposób przyrządzania

Pory oczyścić i wymyć.Pokroić na 4-5 kawałków każdy.Zagotować je parę minut,wyjąć,odsączyć. Mięso pokroić w porcje,posolić,oprószyć pieprzem.Przesmażyć na oleju razem z cebulą.Do zrumienionego mięsa dolewamy dwie filiżanki wody,sok pomidorowy i dusimy na małym ogniu.Kiedy będzie prawie miękkie,dodajemy pory i jeszcze chwilę dusimy. Potrawa jest gotowa kiedy sos zgęstnieje.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również