X

Czego szukasz?

Przepis
Wołowina, Cielęcina

Befsztyk a la Chateaubriand

Składniki

  • 800 g polędwicy wołowej ( ze środka )
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 80 g miękkiego masła
  • sól
  • cytryna
  • 2 łyżki masła do smażenia

Sposób przygotowania

Posiekać zielonej pietruszki,wymieszać ją z masłem,które urobić na rulon, zamrozić. Ukroić plastry polędwicy na 5-6 centymetrów grube.Rzucić na rozpalone masło,aby się prędko zrumieniły z jednej i drugiej strony,a w środku były krwawe,posolić. Masło wymieszane z pietruszką kroimy na plasterki,układamy na na talarkach cytryny i kładziemy po jednym na każdym usmażonym befsztyk.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również