Przepis
Wołowina, Cielęcina
Roladki wołowe nadziewane
Składniki
- 1 kg polędwicy wołowej
- 3 główki czosnku
- 25 dag sera feta
- 1 kg pomidorów ( lub w puszce )
- 5 dag startego żółtego sera
- 0,5 szklanki bułki tartej
- oliwa
- drobno posiekana natka pietruszki
Sposób przygotowania
Nadzienie do roladek: Czosnek,bułkę tartą,natkę pietruszki,sery i dwa przetarte pomidory dokładnie mieszamy razem.Solimy i dodajemy pieprz do smaku. Polędwicę kroimy w cieniutkie plastry,do każdego nakładamy łyżeczkę nadzienia,zawijamy i spinamy wykałaczką.Rozgrzewamy oliwę i smażymy zawinięte mięso na złoty kolor.Resztę pomidorów przecieramy,zalewamy nimi przyrumienione mięso,solimy i dusimy do miękkości na wolnym ogniu.