X

Czego szukasz?

Przepis
Wołowina, Cielęcina

Wołowina pieczona

Składniki

  • 80 dag wołowiny zrazowej
  • 12 dag smalcu
  • szklanka wywaru z kostki drobiowej
  • 3 cebule
  • 12 ząbków czosnku
  • łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Umytą wołowinę, posypać solą i majerankiem.Obłożyć plastrami cebuli i czosnku. Zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na 24 godz. Po czym usunąć przyprawy. Natrzeć mięso mielonym pieprzem, obsmażyć na smalcu ,upiec w piekarniku, podlewając rosołem. Podawać z sosem pieczarkowym, kaszą gryczaną i sałatką z buraczków.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również