menu

Makaron z kurczakiem i szparagami.

 

Wspólne, rodzinne posiłki to dla mnie bardzo ważny moment dnia. Jeśli zdarza się, że majowa pogoda nie dopisuje, a w naszym klimacie bywa tak dość często przenosimy posiłki z tarasu, czy zielonej trawki na nasz, domowy stół. Jednym z składników, który zawsze wypełnia nasze kuchenne szuflady jest makaron. Niezastąpiony przy niezapowiedzianych wizytach znajomych lub gdy grill z powodu pogody kończy się w naszym domu. Prążkowane penne ukochały sobie nasze dzieci, a te świetnie komponuje się z sosami, które wypełniają środek rurek. Wieloskładnikowy sos na bazie śmietany jest naszym faworytem. Jedna córka wraz z makaronem wyjada kurczaka, druga warzywa. Nikt nie może zapomnieć o świeżo startym serze i szklance wypełnionej Coca-Colą.

 

 

Listę wszystkich składników potrzebnych do przygotowania tego dania znajdziecie tu –> Makaron z kurczakiem i szparagami 

 

 

Pierś z kurczaka oraz cebulę pokrój w kostkę. Ze szparagów odkrój główki, które użyjesz do makaronu.

 

 

Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni około 5 minut, aż stanie się złociste dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, kiedy zrobi się szklista, dodaj główki szparagów. 

 

 

Smaż chwilę i dodaj śmietanę, redukuj ją na małym ogniu aż zgęstnieje, dodajemy sól i pieprz do smaku. Do przygotowanego sosu wrzuć ugotowany makaron, posyp starym serem i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

 

 

 

Smacznego! 

 

Cały przepis znajdziecie tu–>  Makaron z kurczakiem i szparagami 

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl)

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję