menu

Miodowo imbirowe skrzydełka prosto z grilla

 

Czerwiec to wyjątkowy czas spotkań. Wakacje jeszcze na dobre się nie zaczęły, więc wszyscy przyjaciele nadal są na miejscu, dzieci czekają na świadectwa, a pogoda dopisuje. Zanim zatem rozjedziemy się na długo wyczekiwane urlopy, świętujemy wspólnie przy grillowym ruszcie. Jednym ze sprawdzonych dań na czerwcowe spotkanie są skrzydełka z grilla… Te doczekały się już wielu przepisów. Wedle uznania marynuje się je w jogurcie, świeżych ziołach lub jedynie naciera przyprawami. Najpopularniejsze wersje skrzydełek z rusztu to miodowe, pikantne, czy w musztardzie. Eksperymenty są w tym wypadku wskazane ponieważ mowa o daniu, które zawsze znajdzie swoich wielbicieli, wśród smakoszy mięsnych dań. Ja tym razem postawiłem na niecodzienną wersję marynaty i połączyłem w niej miód oraz imbir… duet doskonały nie tylko na przeziębienie.

 

W trakcie degustacji na zielonej trawie nie mogłem zapomnieć o szklance schłodzonej Coca-Coli.

 

Skrzydełka opłucz, dobrze osusz i obetnij lotki.

 

W misce wymieszaj składniki marynaty które znajdziesz tu –> Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla 

 

Marynuj skrzydełka minimum 1 godzinę.

 

Grilluj ok. 25-30 minut często obracając.

 

 

SMACZNEGO!

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl)

 

 

2 odpowiedzi na “Miodowo imbirowe skrzydełka prosto z grilla”

  1. JoanNa napisał(a):

    Skrzydełka są przepyszne w miodzie…Robiłam kilka razy.Polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję