7 lipca 2017|Kulinaria
Moje nowe miejsce pracy!
Tak jak obiecałem pokażę Wam jak zmieniła się moja stara kuchnia. Zawsze chciałem mieć jasną, przestronną kuchnie, taką w której wszystko się zmieści i nie będę musiał upychać ekspresu w szufladzie czy wyciskarki do soku w przedpokoju, a gdyby była jeszcze wyspa to już spełnienie marzeń. I kupiłem idealne mieszkanie z dużym tarasem w fajnym miejscu Warszawy, ale niestety z gotową kuchnią, w której były może trzy szafki i 1,5 m blatu, za to na pierwszy rzut oka widać było potencjał. Pomieszczenie ma 10 m² i dwa okna, więc wiedziałem, że można tam zrobić kawał fajnej kuchni. I tak po dwóch latach mieszkania mamy nowa, duża, ładną kuchnię. Projekt powstał w głowie Bogusi. Następnie go rozrysowaliśmy i zamówiliśmy. Nawet nie pomyślałem, że na takim metrażu można zmieścić tyle szafek, szuflad i blatów. Teraz z kuchni nie chce się wcale wychodzić. Pochwalę się jeszcze oczywiście podłogą, którą sam wybrałem, kupiłem i wniosłem do domu 😉 Ułożeniem już nie zająłem się osobiście, bo wtedy kuchnia już nie byłaby taka idealna, podejrzewam nawet, że w ogóle by jej jeszcze nie było.
Tak wyglądała nasza kuchnia w gdy kupiliśmy mieszkanie.
Tak wygląda teraz!
Tak mija kuchnia prezentuje się z przodu, poniżej pokazuje jak wyglądają inne jej zakamarki.
Okna w naszej kuchni są na różnej wysokości, ale to nie stanowiło problemu, wyszło super.
Tu pokażę moją podłogę z której jestem bardzo dumny.
Znaleźliśmy jeszcze kawałek miejsca na wyspę która ma 95 cm wysokości, tak aby było mi wygodnie przy niej pracować. Mając prawie 190 cm wzrostu trochę się męczę przy niskim blacie.
Na drewniane dębowe blaty zdecydowałem się bez wahania.
Podoba się? Napisz w komentarzu 😉
18 listopada 2016|Kulinaria
ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny
ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny Jesienne zatrzęsienie Jesień to pora roku którą często kojarzymy …
Czytaj dalej „ABC grzybiarza, czyli jak nie dać się wpuścić w maliny”
Przejdź do wpisu12 grudnia 2020|Porady dietetyczne
Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się?
Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się? Cały rok czekamy na te kilka dni… 12 potraw wigilijnych, pachnąca …
Czytaj dalej „Jak spróbować wszystkich 12 potraw wigilijnych, nie przejadając się?”
Przejdź do wpisu18 listopada 2016|Kulinaria
Sękacz zamiast kozetki
Sękacz zamiast kozetki Aromat, który można kroić na porcje Na hali produkcyjnej żar buchający od maszyn do sękacza roznosi obłędny …
Czytaj dalej „Sękacz zamiast kozetki”
Przejdź do wpisu