7 lipca 2017|Kulinaria
Moje nowe miejsce pracy!
Tak jak obiecałem pokażę Wam jak zmieniła się moja stara kuchnia. Zawsze chciałem mieć jasną, przestronną kuchnie, taką w której wszystko się zmieści i nie będę musiał upychać ekspresu w szufladzie czy wyciskarki do soku w przedpokoju, a gdyby była jeszcze wyspa to już spełnienie marzeń. I kupiłem idealne mieszkanie z dużym tarasem w fajnym miejscu Warszawy, ale niestety z gotową kuchnią, w której były może trzy szafki i 1,5 m blatu, za to na pierwszy rzut oka widać było potencjał. Pomieszczenie ma 10 m² i dwa okna, więc wiedziałem, że można tam zrobić kawał fajnej kuchni. I tak po dwóch latach mieszkania mamy nowa, duża, ładną kuchnię. Projekt powstał w głowie Bogusi. Następnie go rozrysowaliśmy i zamówiliśmy. Nawet nie pomyślałem, że na takim metrażu można zmieścić tyle szafek, szuflad i blatów. Teraz z kuchni nie chce się wcale wychodzić. Pochwalę się jeszcze oczywiście podłogą, którą sam wybrałem, kupiłem i wniosłem do domu 😉 Ułożeniem już nie zająłem się osobiście, bo wtedy kuchnia już nie byłaby taka idealna, podejrzewam nawet, że w ogóle by jej jeszcze nie było.
Tak wyglądała nasza kuchnia w gdy kupiliśmy mieszkanie.
Tak wygląda teraz!
Tak mija kuchnia prezentuje się z przodu, poniżej pokazuje jak wyglądają inne jej zakamarki.
Okna w naszej kuchni są na różnej wysokości, ale to nie stanowiło problemu, wyszło super.
Tu pokażę moją podłogę z której jestem bardzo dumny.
Znaleźliśmy jeszcze kawałek miejsca na wyspę która ma 95 cm wysokości, tak aby było mi wygodnie przy niej pracować. Mając prawie 190 cm wzrostu trochę się męczę przy niskim blacie.
Na drewniane dębowe blaty zdecydowałem się bez wahania.
Podoba się? Napisz w komentarzu 😉
18 listopada 2016|Kulinaria
Wędliny, które powodują gęsią skórkę
Wędliny, które powodują gęsią skórkę Okolice Orzysza to rodzinne strony mojej narzeczonej i miejsce, w którym szczególnie lubię wypoczywać, więc …
Czytaj dalej „Wędliny, które powodują gęsią skórkę”
Przejdź do wpisu18 listopada 2016|Kulinaria
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina!
Na Świętego Marcina najlepsza gęsina! Tej jesieni minął rok odkąd rozpocząłem swoje kulinarne wyprawy w poszukiwaniu pasjonatów kuchni oraz tradycyjnych …
Czytaj dalej „Na Świętego Marcina najlepsza gęsina!”
Przejdź do wpisu18 listopada 2016|Kulinaria
Przepisy na dania z kociołka
Przepisy na dania z kociołka Dania kociołkowe to w naszej rodzinie sposób na udaną imprezę na świeżym powietrzu. W tym …
Czytaj dalej „Przepisy na dania z kociołka”
Przejdź do wpisu