menu

Patelnia tytanowa WOLL – recenzja

Patelnia tytanowa WOLL – recenzja

 

Przez lata praktyki w gastronomii jako szef kuchni. Czy jako domowy „kuchcik”, nauczyłem się że nieważna jest ilość  sprzętu kuchennego ale jego jakość i uniwersalność. Idealnym przykładem takiej wszechstronności jest patelnia tytanowa WOLL.

 

Powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni

 

Kiedy zostałem poproszony o przetestowanie, któregoś z produktów z asortymentu sklepu https://www.patelnie-tytanowe.pl/. Od razu wpadła mi w oko patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO. Urzekł mnie jej nowoczesny design i prostota stali nierdzewnej. Pomyślałem, to jest patelnia stworzona dla mnie. Jej niski rant sprawia, że nie muszę używać łyżki do mieszania. Mogę w łatwy sposób podrzucać składniki, nie brudząc przy tym dodatkowych sprzętów. Patelnia tytanowa WOLL z serii DIAMOND PRO, to powiew profesjonalnego gotowania w Twojej kuchni.

 

Patelnia tytanowa WOLL Szereg zalet

 

Patelnia tytanowa WOLL, to szereg zalet nie do przecenienia:

 

  • Zdrowie i wygoda– Nieprzywierająca powłoka nano kompozytowa „non-stick”, sprawia że w znacznym stopniu można ograniczyć lub całkowicie wyeliminować tłuszcz z wielu potraw. Przygotowanie potraw, które dotąd przywierały do Twojej starej patelni, okaże się dziecinnie proste.

 

  • Oszczędność– Patelnia tytanowa WOLL niesamowicie przewodzi i kumuluje ciepło, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności).

 

  • Trwałość – Wystarczy powiedzieć, że tytan jest wykorzystywany jako budulec promów kosmicznych, czy silników odrzutowych. Specjalna szlachetna powłoka – ceramika tytanowo – diamentowa – zapewnia długą żywotność naczyń.

 

  • Gwarancja– 25 lat na równość dna. 2 lata na powłoki i uchwyty.

 

Przepis na sukces w kuchni

 

Patelnia niska WOLL Diamond Pro (link)  to przepis na sukces w kuchni. Już Wam tłumaczę dlaczego. Oprócz tego, co napisałem powyżej, warto także wspomnieć o ergonomicznej rączce, odpornej na temperaturę do 250°C. Myć można ją w zmywarce, ale ręczne jest równie proste. Oczywiście służy do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych itp. W zestawie pokrywa z hartowanego szkła, również wytrzymuje temperaturę do 250°C.

 

Jak sami widzicie, z taką patelnią życie stanie się łatwiejsze i zdrowsze. Ograniczycie również ilość naczyń, potrzebnych do przygotowania posiłku. Na „deser” podrzucam mój przepis, na polędwiczkę wieprzową z ratatouille. Najłatwiej przygotować ją oczywiście na patelni tytanowej marki WOLL.

 

SMACZNEGO!

 

Polędwiczka wieprzowa z ratatouille

Składniki:

 

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 2 małe czerwone cebule
  • 2 małe papryki różnokolorowe
  • 1 mały bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 100 ml wody
  • garść liści bazylii
  • sól, pieprz, ew. cukier

 

Przygotowanie:

Polędwiczkę pokrój w medaliony grubości, około 5 cm. Dopraw solą i pieprzem, zawiń każdy kawałek w plaster boczku i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką.

 

Patelnie rozgrzej, układaj na niej medaliony. Obsmaż na średnim ogniu z każdej strony, do uzyskania ciemnozłotego koloru. Podsmażoną polędwiczkę, przełóż na talerz.

 

Cebulę pokrój w grubsze piórka, paprykę w większą kostkę. Z cukinii i bakłażana wykrój gniazda nasienne, pokrój w większą kostkę, podobnie jak paprykę. Czosnek obierz, pokrój w plastry.

 

Na tej samej patelni rozgrzej oliwę, wsyp wszystkie warzywa oprócz czosnku. Dopraw solą i pieprzem, podsmaż aż zmiękną i lekko się zarumienią, około 5-6 minut. Dodaj czosnek, podgrzewaj jeszcze chwilę, następnie wlej przecier pomidorowy i wodę. Na patelnie włóż podsmażone medaliony, duś na małym ogniu, pod przykryciem 15-20 minut.

 

Najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub bagietką.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję