menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki umyj i oddziel od ogonków. Miksuj blenderem około 5 minut na gładką masę, następnie przecedź owoce przez gazę aby pozbyć się niezmiksowanych pestek. Gotuj na małym ogniu z cukrem tak długo, aż kropla wylana na talerz nie będzie się rozpływała. Przelej gorącą mus do umytych i osuszonych słoików ustaw zakrętką do dołu i pozostaw do ostygnięcia.

ocena:

Dżem porzeczkowy (gładka galaretka)

składniki

  • 1 kg czerwonych porzeczek
  • 300 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki umyj i oddziel od ogonków. Miksuj blenderem około 5 minut na gładką masę, następnie przecedź owoce przez gazę aby pozbyć się niezmiksowanych pestek. Gotuj na małym ogniu z cukrem tak długo, aż kropla wylana na talerz nie będzie się rozpływała. Przelej gorącą mus do umytych i osuszonych słoików ustaw zakrętką do dołu i pozostaw do ostygnięcia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję