menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sparzone i obrane migdały mielimy i ucieramy z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlewamy do mleka i ciągle mieszając podgrzewamy, aż zgęstnieje. Nie dopuszczamy do wrzenia. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do zupy. Mieszamy. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

ocena:

Zupa migdałowa

składniki

  • 2 l mleka
  • 100 g migdałów
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki cukru, sól,

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sparzone i obrane migdały mielimy i ucieramy z żółtkami, solą i cukrem. Masę wlewamy do mleka i ciągle mieszając podgrzewamy, aż zgęstnieje. Nie dopuszczamy do wrzenia. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do zupy. Mieszamy. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję