menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki wlewamy do wypełnionego w połowie lodem shakera. Energicznie mieszamy 30 sekund. Przecedzamy do szklanki z uchem. Oprószamy gałką muszkatołową. Podajemy z dwiema słomkami (na wypadek, gdyby jedna się zatkała). Serwujemy z rannym posiłkiem lub w południe między posiłkami.

ocena:

Adwokat

składniki

  • 50 ml brandy
  • 100 ml skondensowanego mleka
  • 1 jajo
  • 1 łyżka cukru
  • duża szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
  • kilka kostek grubo utłuczonego lodu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki wlewamy do wypełnionego w połowie lodem shakera. Energicznie mieszamy 30 sekund. Przecedzamy do szklanki z uchem. Oprószamy gałką muszkatołową. Podajemy z dwiema słomkami (na wypadek, gdyby jedna się zatkała). Serwujemy z rannym posiłkiem lub w południe między posiłkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję