menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieso, posiekane cebule,czosnek,pieczarki polaczyc z przyprawami, jajkiem i kromka chleba namoczona w wodzie i odcisnieta. Polowe powstalej masy przelozyc do dlugiej i waskiej formy. Na masie rozlozyc obrane jajka i przykryc je reszta miesa. Piec 40 minut w temp. 220 stopni C. Pozwolic skladnikom ostygnac i stezec, by klops dobrze sie kroil na porcje. Sos: szklanke smietany, sok z cytryny i peczek posiekanej zielonej pietruszki dobrze wymieszac,doprawic sola i pieprzem

ocena:

Ale klops!

składniki

  • 1 kg miesa mielonego
  • 2 cebule
  • 2 zabki czosnku
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 jajko surowe
  • kromka chleba
  • sol, slodka mielona papryka, pieprz, majeranek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
Sos:
  • szklanka smietany
  • sok z 1 cytryny
  • peczek posiekanej zielonej pietruszki
  • sol
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieso, posiekane cebule,czosnek,pieczarki polaczyc z przyprawami, jajkiem i kromka chleba namoczona w wodzie i odcisnieta. Polowe powstalej masy przelozyc do dlugiej i waskiej formy. Na masie rozlozyc obrane jajka i przykryc je reszta miesa. Piec 40 minut w temp. 220 stopni C. Pozwolic skladnikom ostygnac i stezec, by klops dobrze sie kroil na porcje. Sos: szklanke smietany, sok z cytryny i peczek posiekanej zielonej pietruszki dobrze wymieszac,doprawic sola i pieprzem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję