menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu zacznij ucierać sól z czosnkiem. Kiedy czosnek zamieni się w pastę zacznij dodawać wąskim strumieniem oliwę. Cały czas ucieraj aż do momentu kiedy czosnek nie będzie wchłaniał oliwy. Alioli powinno mieć konsystencję majonezu.

ocena:

Alioli

składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek (tyle ile wchłonie czosnek)
  • 1 łyżeczka soli morskiej gruboziarnistej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W moździerzu zacznij ucierać sól z czosnkiem. Kiedy czosnek zamieni się w pastę zacznij dodawać wąskim strumieniem oliwę. Cały czas ucieraj aż do momentu kiedy czosnek nie będzie wchłaniał oliwy. Alioli powinno mieć konsystencję majonezu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję