menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Upiec biszkopt.wystudzić. Nasączyć ponczem z przegotowanej wody, soku z cytryny i alkoholu. Mleko wystudzić w puszce. Otworzyć i dodawać po trochu do utartej margaryny, na końcu dodać suchą żelatynę i alkohol do smaku. Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki i wymieszać z masą. Powstałą masę wyłożyć na biszkopt. Kremówkę ubić ze śmietan-fixami. Rozsmarować na masie mleczno-bezowej. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Smacznego

ocena:

Alpejska kostka

składniki

CIASTO

  • 4 jajka
  • 1 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej.
  • 2 łyżki kakao
  • 1 1/2 łyżeczki proszku
  • KREM
  • margaryna
  • mleko skondensowane gotowane ok. 3 godz.
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 30 dag gotowych bez
  • 2 op. śmietan-fix
  • 1/2 l kremówki
  • 1/2 czekolady gorzkiej
  • rum lub amaretto do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Upiec biszkopt.wystudzić. Nasączyć ponczem z przegotowanej wody, soku z cytryny i alkoholu. Mleko wystudzić w puszce. Otworzyć i dodawać po trochu do utartej margaryny, na końcu dodać suchą żelatynę i alkohol do smaku. Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki i wymieszać z masą. Powstałą masę wyłożyć na biszkopt. Kremówkę ubić ze śmietan-fixami. Rozsmarować na masie mleczno-bezowej. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję