menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki sosu, zmiksuj za pomocą blendera, tak aby pozostały lekkie grudki. Sos podaj od razu lub schłodź w lodówce. Steki wyjmij około 2 godziny przed smażeniem z lodówki aby miały wyższą temperaturę. Dopraw obficie solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju,(w zależności od wagi) około 3-4 minuty z każdej strony krwisty, 5-6 minut średnio wysmażony, 8-9 minut dobrze wysmażony. Po usmażeniu odkładamy na około 5 minut na deskę aby odpoczął. Stek można pokroić na plastry, podawać z sosem chimichurri i chrupką tortillą (200°C przez 5 minut).

ocena:

Argentyński steak z sosem chimichurri

składniki

  • 4 steki z antrykotu
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • 2-3 łyżki oleju

Sos:

  • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżki liści oregano
  • 80 ml oliwy
  • 2 łyżki octu z czerwonego lub białego wina
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 papryczka chilli posiekana bez pestek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki sosu, zmiksuj za pomocą blendera, tak aby pozostały lekkie grudki. Sos podaj od razu lub schłodź w lodówce. Steki wyjmij około 2 godziny przed smażeniem z lodówki aby miały wyższą temperaturę. Dopraw obficie solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju,(w zależności od wagi) około 3-4 minuty z każdej strony krwisty, 5-6 minut średnio wysmażony, 8-9 minut dobrze wysmażony. Po usmażeniu odkładamy na około 5 minut na deskę aby odpoczął. Stek można pokroić na plastry, podawać z sosem chimichurri i chrupką tortillą (200°C przez 5 minut).

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję