menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Posiekać razem składniki ciasta, szybko je wyrobić i na 30 min wstawić do lodówki.

2. Wykleić foremki do babeczek i piec około 10 min w temp. 200’C.

3. Kiedy babeczki ostygną przygotowujemy budyń z 3/4 płynu, nakładamy do babeczek i dekorujemy owocami.

P.S.Możemy do dekoracji użyć galaretek. Z podanej ilości wychodzi około 30 szt. babeczek.

ocena:

Babeczki z jagodami i budyniem

składniki

  • 1 i 1/2 mąki pszennej t.650
  • 1/2 szkl. mąki razowej “Gracham” t.1850
  • 1/3 szkl cukru pudru
  • 150 g masła
  • 2 żółtka
  • 100-150 ml śmietany 18%
  • 2 opakowania budyniu
  • jagody lub inne owoce

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Posiekać razem składniki ciasta, szybko je wyrobić i na 30 min wstawić do lodówki.

2. Wykleić foremki do babeczek i piec około 10 min w temp. 200’C.

3. Kiedy babeczki ostygną przygotowujemy budyń z 3/4 płynu, nakładamy do babeczek i dekorujemy owocami.

P.S.Możemy do dekoracji użyć galaretek. Z podanej ilości wychodzi około 30 szt. babeczek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję