menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 180° C. Cukier puder utrzyj z jajkami, dodaj mleko, dwa rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny, skórkę otarta z cytryny i olej. Połącz wszystkie składniki na gładką masę. Wylej ciasto do formy silikonowej na babe. Piecz 50 minut. 

ocena:

Babka cytrynowa

składniki

Ciasto:
  • 150 g cukru pudru
  • 4 jajka 
  •  170 ml mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 70 g mąki ziemniaczanej 
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka otarta z 3 cytryn organicznych 
  • sok z 3 cytryn organicznych
  • 150 ml oleju słonecznikowego 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 180° C. Cukier puder utrzyj z jajkami, dodaj mleko, dwa rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny, skórkę otarta z cytryny i olej. Połącz wszystkie składniki na gładką masę. Wylej ciasto do formy silikonowej na babe. Piecz 50 minut. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję