menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i podziel na dwie części. Wsyp jedną część mąki do ubitych jajek i wymieszaj delikatnie, następnie dodaj olej i wsyp resztę mąki cały czas mieszając. Na koniec dodaj wodę. Masę przełóż do tortownicy o średnicy 21 cm wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manna. Na wierzchu ułóż jagody. Piecz przez około 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Kiedy ciasto zacznie odstawać od brzegów formy to znaczy, że jest już gotowe. Polecam podać z bitą śmietaną.

ocena:

Babka Jagodowa

składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • ž szklanki cukru
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki wody gazowanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 300 g jagód
  • masło, kasza manna (do smarowania tortownicy)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i podziel na dwie części. Wsyp jedną część mąki do ubitych jajek i wymieszaj delikatnie, następnie dodaj olej i wsyp resztę mąki cały czas mieszając. Na koniec dodaj wodę. Masę przełóż do tortownicy o średnicy 21 cm wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manna. Na wierzchu ułóż jagody. Piecz przez około 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Kiedy ciasto zacznie odstawać od brzegów formy to znaczy, że jest już gotowe. Polecam podać z bitą śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję