menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Poszatkowana kapustkę dusić w niewielkiej ilości wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i pokrojoną w plasterki cebulę. Gdy kapustka będzie miękka dodać mąkę z tłuszczem, doprawić octem, solą, cukrem i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy, zalać śmietaną. Można także wkroić podsmażoną kiełbaskę lub mięsko.

ocena:

Barbanka kapustkowo-wiosennna

składniki

1 młoda kapustka (może być też stara)
1 mały przecier pomidorowy
2 listki laurowe
2 duże cebule
4 łyżki masła lub margaryny
mąka ok. 2 łyżek
ziele angielskie 3-4 szt.
ocet winny -3 łyżki
cukier, sól, pieprz do smaku
śmietana (1/2 małego pojemnika)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Poszatkowana kapustkę dusić w niewielkiej ilości wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy i pokrojoną w plasterki cebulę. Gdy kapustka będzie miękka dodać mąkę z tłuszczem, doprawić octem, solą, cukrem i pieprzem. Dodać koncentrat pomidorowy, zalać śmietaną. Można także wkroić podsmażoną kiełbaskę lub mięsko.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję