menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę płuczemy, moczymy i po kilku godzinach gotujemy. Buraki myjemy, czyścimy i pieczemy w piekarniku, gdy się upieką obieramy i ucieramy na grubej tarce. Zalewamy buraki kwasem z ogórków i wywarem z mięsa, dodajemy posiekany i utarty z odrobiną soli czosnek, krótko gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, fasolę i zagotowujemy. Przed podaniem wrzucamy posiekany koperek i jaja pokrojone w cząstki. Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami.

ocena:

Barszcz na kwasie ogórkowym

składniki

  • 2 l wywaru
  • 500 ml kwasu z ogórków kiszonych
  • 250 ml śmietany
  • 750 g buraków
  • 100 g fasoli perłowej
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę płuczemy, moczymy i po kilku godzinach gotujemy. Buraki myjemy, czyścimy i pieczemy w piekarniku, gdy się upieką obieramy i ucieramy na grubej tarce. Zalewamy buraki kwasem z ogórków i wywarem z mięsa, dodajemy posiekany i utarty z odrobiną soli czosnek, krótko gotujemy. Na koniec dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, fasolę i zagotowujemy. Przed podaniem wrzucamy posiekany koperek i jaja pokrojone w cząstki. Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję