menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy wywar z połowy obranych i pokrojonych buraków, mięsa, włoszczyzny, kości szpikowej i liścia laurowego. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego zakwas z buraków, pokrojone w kostkę mięso, ugotowane buraki oraz resztę surowych buraków utartych na grubej tarce. Czosnek siekamy, ucieramy z odrobiną soli i wraz z pozostałymi przyprawami dodajemy do barszczu. Całość przyprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką i zagotowujemy. Zupę podajemy z ziemniakami i szpikiem z kości.

ocena:

Barszcz polski „z rurą”

składniki

  • 500 g wieprzowiny bez kości
  • 500 g kości ze szpikiem
  • 500 g kiełbasy
  • 3 cebule
  • 500 g włoszczyzny
  • 400 g buraków
  • 2 l wody
  • 1 l kwasu buraczanego
  • 250 ml śmietany
  • 2 łyżki stołowe mąk
  • sól, pieprz, majeranek, liść laurowy
  • 4 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy wywar z połowy obranych i pokrojonych buraków, mięsa, włoszczyzny, kości szpikowej i liścia laurowego. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego zakwas z buraków, pokrojone w kostkę mięso, ugotowane buraki oraz resztę surowych buraków utartych na grubej tarce. Czosnek siekamy, ucieramy z odrobiną soli i wraz z pozostałymi przyprawami dodajemy do barszczu. Całość przyprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką i zagotowujemy. Zupę podajemy z ziemniakami i szpikiem z kości.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję