menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Buraki myjemy, czyścimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na grubej tarce. Łączymy z wywarem, zakwasem, przecierem pomidorowym i przyprawami. Krotko gotujemy, przecedzamy, wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i zagotowujemy. Przed podaniem doprawiamy do smaku i wsypujemy posiekany drobno koperek.

ocena:

Barszcz z ryb

składniki

  • 2 l wywaru z ryb
  • 500 ml zakwasu
  • 250 ml śmietany
  • 750 g buraków
  • 125 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • koperek
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Buraki myjemy, czyścimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, następnie studzimy, obieramy i ścieramy na grubej tarce. Łączymy z wywarem, zakwasem, przecierem pomidorowym i przyprawami. Krotko gotujemy, przecedzamy, wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i zagotowujemy. Przed podaniem doprawiamy do smaku i wsypujemy posiekany drobno koperek.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję