menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gorącego wywaru wrzucamy buraki: obrane, umyte i pokrojone w plastry, zagotowujemy i odstawiamy. Grzyby moczymy w małej ilości wody i gotujemy, gdy ostygną kroimy je w paski. Barszcz przecedzamy, dodajemy wywar z grzybków, śmietanę wymieszaną z mąką, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy. Przed podaniem barszcz doprawiamy grzybami, koperkiem, zakwasem i przyprawami, zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami lub jajem na twardo.

ocena:

Barszcz zabielany

składniki

  • 2 l wywaru
  • 500 g buraków
  • 500 ml zakwasu buraczanego
  • 250 ml śmietany
  • 2 suszone grzybki
  • koperek
  • 2 łyżki mąki
  • liść laurowy, ziele angielskie,
  • sól, cukier, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gorącego wywaru wrzucamy buraki: obrane, umyte i pokrojone w plastry, zagotowujemy i odstawiamy. Grzyby moczymy w małej ilości wody i gotujemy, gdy ostygną kroimy je w paski. Barszcz przecedzamy, dodajemy wywar z grzybków, śmietanę wymieszaną z mąką, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy. Przed podaniem barszcz doprawiamy grzybami, koperkiem, zakwasem i przyprawami, zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami lub jajem na twardo.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję