menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso natrzyj liściem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem. Oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony na rumiano. Dodaj boczek, smaż dodatkowe 2 minuty. Następnie wsyp warzywa: marchew, cebula, selera, smaż kolejne 2 minuty. Wlej wino, poczekaj aż odparuję, dodaj wywar. Duś pod przykryciem, na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dopraw solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.

ocena:

Beef Bourguignon

składniki

  • 600 g chudej wołowiny (łopatki
    rozbratla lub giczy) pokrojonej w kostkę o boku 3 cm
  • ½ łyżeczki tymianku
    pokruszony listek laurowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 100 g boczku wędzonego, pokrojonego w paski
  • 1 marchew pokrojona na plasterki
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 2 kawałki selera naciowego, pokrojonego w 2 cm kawałki
  • 1 szklanka wywaru dowolnego
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1-2 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso natrzyj liściem i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem. Oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony na rumiano. Dodaj boczek, smaż dodatkowe 2 minuty. Następnie wsyp warzywa: marchew, cebula, selera, smaż kolejne 2 minuty. Wlej wino, poczekaj aż odparuję, dodaj wywar. Duś pod przykryciem, na małym ogniu do miękkości. Pod koniec dopraw solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję