menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Posiekać zielonej pietruszki,wymieszać ją z masłem,które urobić na rulon, zamrozić. Ukroić plastry polędwicy na 5-6 centymetrów grube.Rzucić na rozpalone masło,aby się prędko zrumieniły z jednej i drugiej strony,a w środku były krwawe,posolić. Masło wymieszane z pietruszką kroimy na plasterki,układamy na na talarkach cytryny i kładziemy po jednym na każdym usmażonym befsztyk.

ocena:

Befsztyk a la Chateaubriand

składniki

  • 800 g polędwicy wołowej ( ze środka )
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 80 g miękkiego masła
  • sól
  • cytryna
  • 2 łyżki masła do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Posiekać zielonej pietruszki,wymieszać ją z masłem,które urobić na rulon, zamrozić. Ukroić plastry polędwicy na 5-6 centymetrów grube.Rzucić na rozpalone masło,aby się prędko zrumieniły z jednej i drugiej strony,a w środku były krwawe,posolić. Masło wymieszane z pietruszką kroimy na plasterki,układamy na na talarkach cytryny i kładziemy po jednym na każdym usmażonym befsztyk.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję