menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oczyszczoną dokładnie, umytą i osuszoną polędwicę jak najdrobniej siekamy ostrym nożem (leniwi, ale nie smakosze, przepuszczają dwa razy przez maszynkę). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Grzybki oraz korniszony jak najdrobniej siekamy. Mięso mieszamy z oliwą, musztardą i maggi. Dzielimy na 4 okrągłe porcje, na wierzchu każdej z nich we wgłębieniu umieszczamy świeże żółtko. Obok układamy porcje cebulki, kaparów, korniszonów i grzybków. Podajemy jako przystawkę z pieczywem, masłem oraz zestawem przypraw.

ocena:

Befsztyk tatarski

składniki

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 2 cebule
  • 2 korniszony
  • 6 żółtek
  • 1 łyżka kaparów
  • 4 marynowane grzybki
  • 1 łyżeczka oliwy lub oleju
  • ew. łyżeczka musztardy, anchois lub sardynka
Dodatki
  • pieczywo
  • masło
  • zestaw przypraw: oliwa, pieprz, sól, papryka, przyprawa typu maggi)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oczyszczoną dokładnie, umytą i osuszoną polędwicę jak najdrobniej siekamy ostrym nożem (leniwi, ale nie smakosze, przepuszczają dwa razy przez maszynkę). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Grzybki oraz korniszony jak najdrobniej siekamy. Mięso mieszamy z oliwą, musztardą i maggi. Dzielimy na 4 okrągłe porcje, na wierzchu każdej z nich we wgłębieniu umieszczamy świeże żółtko. Obok układamy porcje cebulki, kaparów, korniszonów i grzybków. Podajemy jako przystawkę z pieczywem, masłem oraz zestawem przypraw.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję