poziom skomplikowania:
Oskubane ptaszki myjemy, pod skrzydłem z lewego boku robimy nacięcie i delikatnie usuwamy żółć. Poza tym nic więcej nie usuwamy, nie patroszymy ptaszków. Solimy każdego bekasa, obkładamy słoniną i pieczemy na rożnie lub patelni, aż do zrumienienia z wszystkich stron. Od czasu do czasu polewamy masłem. W wytworzonym sosie pieczemy potem grzanki. Podajemy bekasy z grzankami.
Bekasy na grzankach
składniki
poziom skomplikowania:
Oskubane ptaszki myjemy, pod skrzydłem z lewego boku robimy nacięcie i delikatnie usuwamy żółć. Poza tym nic więcej nie usuwamy, nie patroszymy ptaszków. Solimy każdego bekasa, obkładamy słoniną i pieczemy na rożnie lub patelni, aż do zrumienienia z wszystkich stron. Od czasu do czasu polewamy masłem. W wytworzonym sosie pieczemy potem grzanki. Podajemy bekasy z grzankami.