menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oskubane ptaszki myjemy, pod skrzydłem z lewego boku robimy nacięcie i delikatnie usuwamy żółć. Poza tym nic więcej nie usuwamy, nie patroszymy ptaszków. Solimy każdego bekasa, obkładamy słoniną i pieczemy na rożnie lub patelni, aż do zrumienienia z wszystkich stron. Od czasu do czasu polewamy masłem. W wytworzonym sosie pieczemy potem grzanki. Podajemy bekasy z grzankami.

ocena:

Bekasy na grzankach

składniki

  • kilka sztuk bekasów
  • kilka plasterków słoniny
  • kilka kromek chleba
  • 50 g masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oskubane ptaszki myjemy, pod skrzydłem z lewego boku robimy nacięcie i delikatnie usuwamy żółć. Poza tym nic więcej nie usuwamy, nie patroszymy ptaszków. Solimy każdego bekasa, obkładamy słoniną i pieczemy na rożnie lub patelni, aż do zrumienienia z wszystkich stron. Od czasu do czasu polewamy masłem. W wytworzonym sosie pieczemy potem grzanki. Podajemy bekasy z grzankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję