menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Na koniec dosypujemy mielone orzechy i delikatnie mieszamy. Przy pomocy szprycy nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne ciasteczka. Najlepiej jest użyć, płaskiej końcówki. Wstawiamy bezy do piekarnika nagrzanego do 80-90ºC i suszymy je w tej temperaturze przez co najmniej 3 godziny. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem Rozpuszczamy czekoladę w rondelku wstawionym do garnka z gorącą wodą. Śmietankę ubijamy i dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Gdy bezy się upieką pozostawiamy je jeszcze w piekarniku do ostudzenia. Następnie na połowę bez nakładamy przy pomocy ozdobnej szprycy krem, przykrywamy je pozostałymi bezami i dekorujemy. Do posypania używamy kakao lub cukier puder.

ocena:

Bezy orzechowe

składniki

  • 8 białek
  • 300 g cukru pudru, cukier waniliowy
  • 150 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • #Krem:
  • 250 ml śmietany 30%
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • kakao do posypania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Na koniec dosypujemy mielone orzechy i delikatnie mieszamy. Przy pomocy szprycy nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne ciasteczka. Najlepiej jest użyć, płaskiej końcówki. Wstawiamy bezy do piekarnika nagrzanego do 80-90ºC i suszymy je w tej temperaturze przez co najmniej 3 godziny. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem Rozpuszczamy czekoladę w rondelku wstawionym do garnka z gorącą wodą. Śmietankę ubijamy i dodajemy do niej rozpuszczoną czekoladę. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Gdy bezy się upieką pozostawiamy je jeszcze w piekarniku do ostudzenia. Następnie na połowę bez nakładamy przy pomocy ozdobnej szprycy krem, przykrywamy je pozostałymi bezami i dekorujemy. Do posypania używamy kakao lub cukier puder.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję