menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu masło +olejek waniliowy. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać orzechy, do drugiej kakao a do trzeciej mak(nie parzyć i nie mielić). Ciasto ułożyć kolejno w wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą formie. Piec ok. 50 min w temp 200°. Ostudzone polać polewą.

ocena:

Big Trio

składniki

Składniki na tortownice lub mała formę:

  • 5 jajek
  • 320g mąki
  • 250g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • olejek waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250g masła (roztopić i ostudzić)
  • 3 łyżki maku suchego
  • 2 łyżki kakao
  • 5 łyżek orzechów mielonych (laskowe lub włoskie)
  • Dodatkowo:polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu masło +olejek waniliowy. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać orzechy, do drugiej kakao a do trzeciej mak(nie parzyć i nie mielić). Ciasto ułożyć kolejno w wytłuszczonej i wysypanej bułką tartą formie. Piec ok. 50 min w temp 200°. Ostudzone polać polewą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję