menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę kroimy i zalewamy niewielką ilością wrzątku, dodajemy przyprawy: liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy. Żeberka myjemy, osączamy, kroimy, a następnie obsmażamy na patelni z pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i ostrą papryką. Po obrumienieniu na patelnię dolewamy trochę wody i dusimy żeberka do miękkości. Po uduszeniu żeberka obieramy z kości, kroimy i dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, cukrem, solą i pieprzem.

ocena:

Bigos cygański – Armin

składniki

  • 2,5 kg kiszonej kapusty
  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 3 cebule
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie, liść laurowy, cukier, sól, pieprz, ostra papryka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę kroimy i zalewamy niewielką ilością wrzątku, dodajemy przyprawy: liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy. Żeberka myjemy, osączamy, kroimy, a następnie obsmażamy na patelni z pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i ostrą papryką. Po obrumienieniu na patelnię dolewamy trochę wody i dusimy żeberka do miękkości. Po uduszeniu żeberka obieramy z kości, kroimy i dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, cukrem, solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję