menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto:

jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, maślankę wyrabiamy, dodajemy resztę składników wyrabiamy do jednolitej masy.

Kruszonka : 

mąka, cukier ,wiórki kokosowe mieszamy razem, dodajemy rozpuszczona margarynę letnią i wyrabiamy na jednolita masę. Po zrobieniu ciasta wylewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą. Na ciasto możemy poukładać owoce polecam truskawki na owoce kruszymy kruszonką. Tak przygotowaną blaszkę ciasta wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp 200 stopni Celsjusza i pieczemy od 30 do 40 minut

ocena:

Biszkopt ala ciasto drożdżowe

składniki

Ciasto :

  • 2,5 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1szklanka kefiru lub maślanki (ja używam maślanki)
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia

    Kruszonka :

  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki stołowe wiórek kokosowych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto:

jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, maślankę wyrabiamy, dodajemy resztę składników wyrabiamy do jednolitej masy.

Kruszonka : 

mąka, cukier ,wiórki kokosowe mieszamy razem, dodajemy rozpuszczona margarynę letnią i wyrabiamy na jednolita masę. Po zrobieniu ciasta wylewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą. Na ciasto możemy poukładać owoce polecam truskawki na owoce kruszymy kruszonką. Tak przygotowaną blaszkę ciasta wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temp 200 stopni Celsjusza i pieczemy od 30 do 40 minut

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję