menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą białą masę. Dodajemy przesianą mąkę, cukier waniliowy oraz rum. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mleko i znowu mieszamy. Oziębione białka mieszamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i mieszamy z masą żółtkową. Formę smarujemy masłem, wkładamy ciasto i pieczemyprzez pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° . Taki biszkopt możemy podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

ocena:

Biszkopt nasączany arakiem lub rumem

składniki

-200 g mąki (ok. 1,5 szklanki)
-200 g cukru pudru
-3 łyżki mleka
-cukier waniliowy
-szczypta soli
-3 jajka
-1,5 kieliszka rumu (ok. 75 ml)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źółtka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą białą masę. Dodajemy przesianą mąkę, cukier waniliowy oraz rum. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy mleko i znowu mieszamy. Oziębione białka mieszamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i mieszamy z masą żółtkową. Formę smarujemy masłem, wkładamy ciasto i pieczemyprzez pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° . Taki biszkopt możemy podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję