menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy w misce żółtka, cukier i cukier waniliowy, stopniowo, po trochu dodając mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dokładamy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i pieczemy w temperaturze 180° przez 45 minut.

ocena:

Biszkopt popularny

składniki

-300 g mąki ziemniaczanej (niecałe 2 szklanki)
-8 jajek
-cukier waniliowy
-400 g cukru
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy w misce żółtka, cukier i cukier waniliowy, stopniowo, po trochu dodając mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dokładamy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i pieczemy w temperaturze 180° przez 45 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję