menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obieramy, myjemy i gotujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy boczek, tak, żeby cały był zanurzony. Na początku gotowania dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, główkę czosnku i pozostałe składniki. Gotujemy aż do miękkości. Studzimy w wywarze, następnie osączamy i kroimy w cienkie plastry. Taki boczek najsmaczniejszy jest z chrzanem.

ocena:

Boczek gotowany

składniki

-500 g wędzonego boczku
-pęczek włoszczyzny
-2 cebule
-1 główka czosnku
-kilka ziaren pieprzu czarnego
-liść laurowy, 6 ziaren ziela angielskiego i 1 goździk

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obieramy, myjemy i gotujemy, gdy zacznie wrzeć dodajemy boczek, tak, żeby cały był zanurzony. Na początku gotowania dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, główkę czosnku i pozostałe składniki. Gotujemy aż do miękkości. Studzimy w wywarze, następnie osączamy i kroimy w cienkie plastry. Taki boczek najsmaczniejszy jest z chrzanem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję