menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek płuczemy i osuszamy, nacieramy wybranymi przyprawami. Jeżeli dodajemy czosnek, to siekamy go i ucieramy z solą, jeżeli cebulę, to po natarciu boczku przyprawami, układamy na wierzchu plastry cebuli. Pieczemy boczek w piekarniku nagrzanym do 180-200ºC przez 50–60 minut. Po ostudzeniu serwujemy boczek upieczony i pokrojony w plastry w brytfance.

ocena:

Boczek pieczony

składniki

-1 kg surowego boczku
-przyprawy według uznania, np.: mielona papryka, kminek, lub majeranek i czosnek
-1 cebula
-tymianek, estragon
-sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Boczek płuczemy i osuszamy, nacieramy wybranymi przyprawami. Jeżeli dodajemy czosnek, to siekamy go i ucieramy z solą, jeżeli cebulę, to po natarciu boczku przyprawami, układamy na wierzchu plastry cebuli. Pieczemy boczek w piekarniku nagrzanym do 180-200ºC przez 50–60 minut. Po ostudzeniu serwujemy boczek upieczony i pokrojony w plastry w brytfance.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję