menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w occie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, ziaren jałowca oraz czosnku. Odstawić na 2-3 godziny.

Na patelni rozgrzać olej z masłem. Podsmażyć mięso na rumiany kolor przez 7-8 minut. Dodać cebulę, smażyć dodatkowe 5 minut. Następnie oprószyć mąką i zalać winem. Kiedy odparuje połowę objętości, wlać 400 ml wody. Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, po czym wsypać pieczarki, dodać musztardę, koncentrat pomidorowy oraz śmietankę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Najlepiej podawać z bagietką.

ocena:

Boeuf Stroganow z dzika

składniki

  • 400 g mięsa z dzika na gulasz, karkówka, łopatka
  •  łopatka, karkówka
  •  2 łyżki octu jabłkowego
  •  2 liście laurowe
  •  3 ziarna ziela angielskiego
  •  4 ziarna jałowca
  •  2 utarte ząbki czosnku
  •  1 łyżka oleju
  •  1 łyżka masła
  •  1 duża cebula pokrojona w grubsze piórka
  •  1 łyżka mąki pszennej
  •  100 ml czerwonego wytrawnego wina
  •  200 g pieczarek oczyszczonych pokrojonych w ćwiartki
  •  2 łyżki musztardy
  •  1 łyżka koncentratu pomidorowego
  •  150 ml śmietanki 30%
  •  szczypta cukru
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso doprawić solą oraz pieprzem i zamarynować w occie z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, ziaren jałowca oraz czosnku. Odstawić na 2-3 godziny.

Na patelni rozgrzać olej z masłem. Podsmażyć mięso na rumiany kolor przez 7-8 minut. Dodać cebulę, smażyć dodatkowe 5 minut. Następnie oprószyć mąką i zalać winem. Kiedy odparuje połowę objętości, wlać 400 ml wody. Dusić pod przykryciem przez 1 godzinę, po czym wsypać pieczarki, dodać musztardę, koncentrat pomidorowy oraz śmietankę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Najlepiej podawać z bagietką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję