X

Czego szukasz?

Przepis
SałatkiSurówkiWarzywa i grzyby

Budyń z kapusty na parze – Śląsk

Składniki

  • 1 kg kapusty
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 250 ml mleka
  • 4 jajka
  • natka pietruszki
  • 50 g tartej bułki
  • 1 łyżka oleju lub masła
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy w całości, aż do miękkości, mielimy razem z bułką, cebulą. Dodajemy przyprawy, 4 jaja. Wszystkie składniki mieszamy i wkładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Gotujemy na parze, podajemy na gorąco.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również