menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę gotujemy w całości, aż do miękkości, mielimy razem z bułką, cebulą. Dodajemy przyprawy, 4 jaja. Wszystkie składniki mieszamy i wkładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Gotujemy na parze, podajemy na gorąco.

ocena:

Budyń z kapusty na parze – Śląsk

składniki

  • 1 kg kapusty
  • 1 cebula
  • 1 czerstwa bułka
  • 250 ml mleka
  • 4 jajka
  • natka pietruszki
  • 50 g tartej bułki
  • 1 łyżka oleju lub masła
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę gotujemy w całości, aż do miękkości, mielimy razem z bułką, cebulą. Dodajemy przyprawy, 4 jaja. Wszystkie składniki mieszamy i wkładamy masę do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Gotujemy na parze, podajemy na gorąco.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję