menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nadzienia:
Ser feta pokroić w malutką kosteczkę, do tego dodać same liście z pietruszki, bez łodyg. Wymieszać, odstawić na bok.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku do tego dodać cukier i wymieszać posypać mąką i odstawić na 15min. aż urośnie.
Ciasto:
Jogurt, olej, jajko wymieszać do tego dodać mąkę i drożdże, wymieszać wszystko razem, dodawać mąkę po trochu aż wyrobi się miękkie ciasto. Odstawić na godzinę aż urośnie. Potem formować małe kulki i nadziewać nadzieniem przygotowanym wcześniej. Posmarować jajkiem. Układać na blasze posmarowanej olejem i piec w piekarniku -180C – przez 15-20 min.

ocena:

Bułeczki z fetą i natka pietruszki

składniki

  • 0,5 szkl. oleju
  • 0,5 szkl. naturalnego jogurtu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • szczypta cukru
  • szczypta soli
  • mąka pszenna
  • ser feta
  • natka z pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nadzienia:
Ser feta pokroić w malutką kosteczkę, do tego dodać same liście z pietruszki, bez łodyg. Wymieszać, odstawić na bok.
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku do tego dodać cukier i wymieszać posypać mąką i odstawić na 15min. aż urośnie.
Ciasto:
Jogurt, olej, jajko wymieszać do tego dodać mąkę i drożdże, wymieszać wszystko razem, dodawać mąkę po trochu aż wyrobi się miękkie ciasto. Odstawić na godzinę aż urośnie. Potem formować małe kulki i nadziewać nadzieniem przygotowanym wcześniej. Posmarować jajkiem. Układać na blasze posmarowanej olejem i piec w piekarniku -180C – przez 15-20 min.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję