menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka mieszamy w rondlu z odrobiną zimnego rosołu, następnie chwilę ubijamy, dodajemy mięso i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę rosołu cały czas mieszając. Gotujemy około godzinę. Przecedzamy i doprawiamy do smaku. Mięso z przecedzenia możemy wykorzystać np. do zrobienia pasztecików.

ocena:

Bulion mocny – Consomée

składniki

  • 1 l rosołu
  • 4 białka
  • 500 g drobno-zmielonego mięsa cielęcego lub drobiowego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Białka mieszamy w rondlu z odrobiną zimnego rosołu, następnie chwilę ubijamy, dodajemy mięso i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę rosołu cały czas mieszając. Gotujemy około godzinę. Przecedzamy i doprawiamy do smaku. Mięso z przecedzenia możemy wykorzystać np. do zrobienia pasztecików.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję