menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obieramy i kroimy w paseczki lub drobną kostkę, dodajemy masło i przesmażamy, pod koniec dodajemy szklankę bulionu i gotujemy. Kurę (bez kości) kroimy na małe paseczki, pietruszkę siekamy. Nakładamy do filiżanek ogórki, kurę, pietruszkę i zalewamy gorącym bulionem.

ocena:

Bulion z kurą

składniki

  • 1 l bulionu czystego
  • 100 g pieczonej kury
  • 2–3 małe ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka masła
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obieramy i kroimy w paseczki lub drobną kostkę, dodajemy masło i przesmażamy, pod koniec dodajemy szklankę bulionu i gotujemy. Kurę (bez kości) kroimy na małe paseczki, pietruszkę siekamy. Nakładamy do filiżanek ogórki, kurę, pietruszkę i zalewamy gorącym bulionem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję