menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę, cebulę i czosnek kroję w kosteczkę i przesmażam do zeszklenia na oleju. Wtedy dokładam mięso i wszystko razem przesmażam na lekko złoto. Dodaję sól, pieprz, ostrą paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą,  pokrojone w drobną kosteczkę pomidorki bez skórki. Duszę 10 minut, przyprawiam, jak trzeba to zagęszczam zasmażka. Tortille podgrzewam, nakładam farsz i sos. Gotowe.

ocena:

Burito

składniki

  • 500 g mielonego mięsa najlepiej wołowego
  • 2-3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 papryki
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz
  • ostra papryka, tabasco
  • gotowe tortille – można zrobić własne

Sos czosnkowy

  • śmietana, jogurt naturalny lub serek homogenizowany, sól, pieprz, 3
  • ząbki czosnku, sok z cytryny, 1 łyżeczka musztardy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę, cebulę i czosnek kroję w kosteczkę i przesmażam do zeszklenia na oleju. Wtedy dokładam mięso i wszystko razem przesmażam na lekko złoto. Dodaję sól, pieprz, ostrą paprykę, fasolę z puszki razem z zalewą,  pokrojone w drobną kosteczkę pomidorki bez skórki. Duszę 10 minut, przyprawiam, jak trzeba to zagęszczam zasmażka. Tortille podgrzewam, nakładam farsz i sos. Gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję