menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i jajka. Dodać mąką proszek do pieczenia i sól. Wylewamy ciasto do przygotowanej wcześniej formy, a następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 10 minut:) Przechodzimy do polewy:) Rozpuszczamy masło,cukier, miód i śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy migdały i delikatnie mieszamy. Zostawiamy do wystygnięcia, a następnie smarujemy nasz spód:) Wkładamy na momencik do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, tak aby wierzch się zarumienił. Lepiej uważać, żeby nie przypalić 😉

ocena:

Butterkuchen

składniki

Na ciasto:

  • 250 g śmietany
  • 250 g cukru
  • 1 cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 300 g mąki
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Na polewę:

  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki śmietany
  • 200 g płatków migdałów

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wymieszać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i jajka. Dodać mąką proszek do pieczenia i sól. Wylewamy ciasto do przygotowanej wcześniej formy, a następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 10 minut:) Przechodzimy do polewy:) Rozpuszczamy masło,cukier, miód i śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Dodajemy migdały i delikatnie mieszamy. Zostawiamy do wystygnięcia, a następnie smarujemy nasz spód:) Wkładamy na momencik do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, tak aby wierzch się zarumienił. Lepiej uważać, żeby nie przypalić 😉

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję