menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy wg. wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Jajka wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pastę: wędlinę oraz umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w cieniutkie paseczki lub drobną kosteczkę. Rzodkiewkę ucieramy na tarce. Dodajemy masło oraz serki topione lub starty, żółty ser. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę lub rozdrabniamy je widelcem. Wszystkie składniki mieszamy i ucieramy na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy ugotowane rurki canelloni.

ocena:

Canelloni z pastą szkolną

składniki

  • makaron canelloni
  • 100 g masła
  • 10 jajek
  • 2 kremowe serki topione lub 200 g sera żółtego
  • 200 g wędliny
  • 1 papryka
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • duży makaron typu canelloni (rurki o dużej
  • średnicy)
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Makaron gotujemy wg. wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Jajka wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pastę: wędlinę oraz umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w cieniutkie paseczki lub drobną kosteczkę. Rzodkiewkę ucieramy na tarce. Dodajemy masło oraz serki topione lub starty, żółty ser. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę lub rozdrabniamy je widelcem. Wszystkie składniki mieszamy i ucieramy na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy ugotowane rurki canelloni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję