menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmrożoną polędwicę pokrajać na bardzo cienkie plastry.
Szpinak umyć, wysuszyć i oczyścić z ogonków. pomidor pokrajać w drobne cząstki. Ser pokrajać w cienkie plasterki. Cytrynę rozkrajać w “ósemki”.
Schłodzony talerz skropić oliwą, rozłożyć zimną polędwicę, skropić lekko oliwą i sokiem z cytryny, udekorować szpinakiem, serem i pomidorem.
Całość doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z gorącym pieczywem maczanym w oliwie z czosnkiem, tymiankiem, pieprzem i solą.
Smacznego

ocena:

Carpaccio z polędwicy wołwej

składniki

  • 6 plastrów poledwicy wołowej
  • 10 małych plasterków parmezanu
  • 1/2 małego pomidora
  • 1 garść szpinaku
  • 1/4 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zmrożoną polędwicę pokrajać na bardzo cienkie plastry.
Szpinak umyć, wysuszyć i oczyścić z ogonków. pomidor pokrajać w drobne cząstki. Ser pokrajać w cienkie plasterki. Cytrynę rozkrajać w “ósemki”.
Schłodzony talerz skropić oliwą, rozłożyć zimną polędwicę, skropić lekko oliwą i sokiem z cytryny, udekorować szpinakiem, serem i pomidorem.
Całość doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Podawać z gorącym pieczywem maczanym w oliwie z czosnkiem, tymiankiem, pieprzem i solą.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję