menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na oliwie podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie mięsko.Doprawiamy solą. Dodajemy mieszankę przypraw do chili i posiekany czosnek. Przekładamy wszystko do garnka i tam dodajemy resztę składników, w tym posiekane papryczki chili. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok.30 min, aż zrobi się pachnąca i apetyczna kupka :] Ewentualnie przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Idealnie do tego pasuje bagietka i zimne piwko! 🙂

ocena:

Chili con carne

składniki

  • puszka pomidorów w kawałkach
  • mała puszka kukurydzy, albo pół dużej
  • puszka czerwonej fasoli
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (najlepiej przeznaczonego na tatar – jest
  • chudsze)
  • 2 cebule
  • pół główki czosnku
  • papryczka chili w ilości wg preferencji:)
  • mieszanka przypraw do chili con carne
  • oliwa/olej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na oliwie podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie mięsko.Doprawiamy solą. Dodajemy mieszankę przypraw do chili i posiekany czosnek. Przekładamy wszystko do garnka i tam dodajemy resztę składników, w tym posiekane papryczki chili. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok.30 min, aż zrobi się pachnąca i apetyczna kupka :] Ewentualnie przyprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Idealnie do tego pasuje bagietka i zimne piwko! 🙂

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję