menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy na małe cząstki. Ogórki obieramy i ucieramy na tarce, jeżeli mają duże pestki, to je usuwamy. Rzodkiewkę również po opłukaniu ucieramy na tarce. Dodawanie jarzyn do chłodników zależy od naszych preferencji, niektórzy ogórki miksują, lub rozdrabniają z rzodkiewkami w malakserze. Niektórzy wolą drobno pokrojone, a jeszcze inni utarte na grubej tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zsiadłe mleko ubijamy ze śmietaną, łączymy z wszystkimi jarzynkami i posiekaną zieleniną, doprawiamy do smaku.

ocena:

Chłodnik pomidorowy

składniki

1 l zsiadłego mleka
250 ml śmietany
500 g pomidorów
2 świeże, zielone ogórki
po pęczku rzodkiewki, pietruszki i koperku
sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy na małe cząstki. Ogórki obieramy i ucieramy na tarce, jeżeli mają duże pestki, to je usuwamy. Rzodkiewkę również po opłukaniu ucieramy na tarce. Dodawanie jarzyn do chłodników zależy od naszych preferencji, niektórzy ogórki miksują, lub rozdrabniają z rzodkiewkami w malakserze. Niektórzy wolą drobno pokrojone, a jeszcze inni utarte na grubej tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zsiadłe mleko ubijamy ze śmietaną, łączymy z wszystkimi jarzynkami i posiekaną zieleniną, doprawiamy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję