menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nachosy można zrobić w piekarniku, 4-5 minut w 200°C lub na suchej rozgrzanej patelni, po 30 sekund z każdej strony.
Obierz awokado, wyjmij pestkę, miąższ pokrój w kostkę. Ogórka obierz przetnij i wyjmij gniazdo nasienne. Następnie pokrój w kostkę, pozostaw jednego ogórka do dekoracji. Szczypiorek i liście kolendry posiekaj drobno. Zmiksuj awokado, ogórek, szczypiorek, kolendrę, wywar, jogurt i zielone chilli na gładką masę.
Dopraw skórką i sokiem z limonki oraz solą. Przystrój posiekanym drobno ogórkiem, listkami kolendry oraz oliwą.

ocena:

Chłodnik z awokado z domowymi nachosami

składniki

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 1 duży ogórek lub 6 gruntowych
  • 1 szczypiorek
  • 1/3 szklanki listków kolendry
  • 250 ml warzywnego wywaru, wystudzonego
  • 200 ml jogurtu
  • 1 łagodne zielone chilli, posiekane drobno bez pestek
  • 1 limonka
  • Ew. sól do smaku
  • 3 placki tortilli, pokrojone w trójkąty

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Nachosy można zrobić w piekarniku, 4-5 minut w 200°C lub na suchej rozgrzanej patelni, po 30 sekund z każdej strony.
Obierz awokado, wyjmij pestkę, miąższ pokrój w kostkę. Ogórka obierz przetnij i wyjmij gniazdo nasienne. Następnie pokrój w kostkę, pozostaw jednego ogórka do dekoracji. Szczypiorek i liście kolendry posiekaj drobno. Zmiksuj awokado, ogórek, szczypiorek, kolendrę, wywar, jogurt i zielone chilli na gładką masę.
Dopraw skórką i sokiem z limonki oraz solą. Przystrój posiekanym drobno ogórkiem, listkami kolendry oraz oliwą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję