menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z kilkoma łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Łyżką formujemy z ubitej piany kluski i wkładamy do gotującego się mleka. Wyjmujemy pianki łyżką cedzakową. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i wlewamy do gorącego mleka, ubijamy cały czas trzepaczką, zdejmujemy z ognia i ubijamy dalej, dopóki mleko nie ostygnie. Maliny płuczemy i miksujemy. Łączymy razem mleko, śmietanę, maliny. Schładzamy. Podajemy z piankami.

ocena:

Chłodnik z malin

składniki

  • 1 l mleka
  • 250 ml śmietany
  • 3 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 300 g malin
  • cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z kilkoma łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Łyżką formujemy z ubitej piany kluski i wkładamy do gotującego się mleka. Wyjmujemy pianki łyżką cedzakową. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem pudrem i wlewamy do gorącego mleka, ubijamy cały czas trzepaczką, zdejmujemy z ognia i ubijamy dalej, dopóki mleko nie ostygnie. Maliny płuczemy i miksujemy. Łączymy razem mleko, śmietanę, maliny. Schładzamy. Podajemy z piankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję